Хавайска риза

Продукти: 32
Покажи идентификатора (ID) на версията

Чувствайте се като на ваканция в града с тези дишащи ризи

Хавайските ризи са красиви, удобни и буквално крещят “Облечи ме”. Няма да ги сбъркате - техните наситени цветове с фигурални и флорални мотиви веднага привличат погледите. Създадени на Хавайските острови като сувенир, ризите “Алоха”, както още са известни, превземат света със своята непринуденост и чар. Днес те не просто се носят от милиони мъже по всички краища на земното кълбо, но също и са част от популярната култура. Виждаме да ги обличат зевзеци на големия и на малкия екран, както и извън него - Джим Кери, Джаред Лето,  Бруно Марс, Том Харди и още известни личности. Даже Елвис Пресли е страстен почитател на мъжки хавайски ризи, които предпочитал извън сценичните си одежди.

Хавайските ризи са ежедневно облекло, което е не само стилно, но и практично. Те са леки и проветриви, което ги прави идеални за лятото. Може да ги носите не само по време на лятната ваканция, но и на по-непринудени събития, събирания с приятели, разходки и други поводи. Всяка риза е уникална със своите цветни схеми и щампи, така че без проблем може да я съчетаете с шорти, къси дънкови панталони, с джапанки, сандали, маратонки и каквото още поискате. Например, ефектна червена хавайска риза с палми и слънца се комбинира перфектно с бежови къси панталони и бели платнени кецове.

Модата на хавайските ризи никога не отмира

Класическата хавайска риза има къси ръкави, яка и закопчаване с копчета, а предните джобове са по-скоро изключение. Някои спорят, че всъщност дрехата е създадена през 30-те години на миналия век от предприемчиви китайски търговци, които искали да предлагат полезен и използваем сувенир на многобройните туристи на Хавайските острови. Други твърдят, че корените на мъжката дреха с флорални мотиви са заложени много по-назад във времето, тъй като цветята са символи на мира, добруването и красотата.

В началото прелестните хавайски мъжки флорални ризи са шити на ръка от естествени платове - памук и коприна, но постепенно навлизането на масовото производство и синтетичните влакна допринася за тяхната популярност. Вискозата и спандексът са все по-разпространени материали, а тематичното разнообразие на щампите включва природни пейзажи, фигурални композиции и стилизирани символи. Разбира се, култовата хавайска риза с изображения на палмово дърво остава сред най-търсените.

Хавайски ризи в червено, черно, синьо и всеки друг цвят в онлайн магазин MODIVO

Разгледайте предложенията на MODIVO, които се отличават с високо качество и са произведени от утвърдени и признати брандове. Каталогът ни включва модели на мъжки хавайски ризи от целия спектър на цветовете, така че всеки потребител да изберете комбинацията, която най-много му харесва. Ризите са отражение на веселия, непринуден и свободолюбив нрав на полинезийските общности, но също така и на съвременния градски мъж, който не се притеснява да експериментира със своята визия.

Събудете островитяните и купонджиите, които дремят скрити във вас. Обръгнете се във свежо настроение - просто разгледайте нашия каталог и изберете от множеството красиви хавайски ризи.

Хавайски ризи - често задавани въпроси

Откъде да купя хавайска риза?

Да, няма нужда да ходите до Хавайските острови, за да се сдобиете с най-култовата дреха на местното население. Модният символ на острова е достъпен в търговската мрежа, включително и хавайски ризи в плюс размер, а в онлайн магазин MODIVO сме се погрижили да ви предоставим разнообразие от размери, материи и разцветки.

Откъде идват хавайските ризи?

Както подсказва името, хавайските ризи произхождат от едно от райските кътчета на планетата - Хавайските острови. Спори се кой точно е измислил свежите дрехи, но е факт, че световната им популярност прави въпроса излишен. Все пак, след като тези ризи създават свежо настроение и екзотичен привкус в ежедневието, то можем само да поздравим човека, който ги е създал.