Сортирай
Цена
Марка
Цвят
Материя
Вид на продукта
Продукти: 23
Покажи идентификатора (ID) на версията

Мъжки вратовръзки – за костюм или за риза?

Ако ви предстои да купите вратовръзка, трябва да знаете, че съществуват правила на добрия тон, с които уверено може да се обличате стилно и в унисон с етикета. Понякога те се променят, но традицията никога не отмира. Тя остава еталон, с който всеки се съобразява. Създавайки официалния си стил на обличане, съветваме като начало да последвате класическите канони и да подбирате мъжките вратовръзки или спрямо костюма, или спрямо ризата.

Може да съгласувате материите, от които са изработени вратовръзката и сакото, на принципа на сезонността. В топли дни носете костюми от лека материя. За тях подходящи са мъжките вратовръзки от памук или коприна. За предпочитане е те да са в светли или пастелни цветове.

За хладните дни подходящи са костюмите от по-плътна и топла материя – вълна, туид и др. Към тях добавете вратовръзка от вълна или плътна коприна.

Ако сте от мъжете, които обичат да носят цветни ризи, тогава принципът на действие е много лесен за запомняне. Изберете вратовръзка в същата цветова гама, близка или пък по-тъмна.

Основен принцип при цветовото съчетаване на сако, риза и вратовръзка е две към едно. Може да изберете два тъмни елемента и един светъл или един тъмен и два светли. Например, няма да сгрешите, ако съчетаете светлосиня риза с тъмносин костюм и синя вратовръзка.

Оригинални вратовръзки – задължителни за мъжкия гардероб

Понякога ни се иска да се отдалечим от строгия официален стил. Тогава на помощ идват запомнящите се и оригинални вратовръзки. Те впечатляват с интересни орнаменти, мотиви и рисунъци. Напълно допустими са в гардероба на стилния модерен мъж.

За да направите така, че оригиналната мъжка вратовръзка да стои естествено с вашите сака и ризи, трябва да проявите малко съобразителност. Никога не смесвайте различни мотиви. Те трябва да бъдат подобни.

Цветът на вратовръзката задължително трябва да се съчетава с този на костюма или ризата. За да поддържате вида си хармоничен, не забравяйте, че един от трите елемента – вратовръзка, риза и сако, трябва да бъде едноцветен.

Добро впечатление прави, когато мотивите на вратовръзката се различават като мащаб от тези на ризата или сакото. По този начин се избягва сливане на всички компоненти на облеклото.

Копринени вратовръзки – стил и класа

Коприната е материя, от която струи елегантност. Тя е неизменна част от стила на обличане на джентълмена. Наложила се е през годините, тъй като съхранява формата си, приляга добре и не образува гънки. Освен това възлите се получават с перфектна форма и обем.

В Modivo.bg ще откриете богат избор на копринени вратовръзки. Ако прецените, към тях може да добавите и стилна копринена кърпа за сако.

За удобство и пестене на време може да използвате филтъра за сортиране. Така лесно ще откриете модни сватбени вратовръзки, такива за ежедневно носене, за парти и др. Филтърът позволява да сортирате артикулите по ключов критерий, за да се ориентирате по-бързо в огромното разнообразие от модели.

Мъжки вратовръзки – често задавани въпроси

Кои вратовръзки са на мода?

Класическите вратовръзки винаги са на мода, но ако искате да имате модерна визия, не се колебайте да разгледате новите тенденции при мъжките аксесоари в Modivo.bg. Стараем се да предлагаме богат избор на модни вратовръзки на марки от цял свят.

Как да съхраняваме вратовръзките?

Много мъже имат навика да държат вратовръзките заедно с останалите дрехи в гардероба. Още по-добре ще направите, ако разполагате със специално приспособление за тях. Вратовръзките не бива да се поставят на една закачалка с ризи и сака, тъй като така се зацапват и износват по-бързо.