Мъжки Туристически и трекинг обувки

Сортирай
Размер
Цена
Марка
Цвят
Сая
Ширина на обувката
Стил
Продукти: 1545
Покажи идентификатора (ID) на версията

Трекинг и туристически обувки за взискателни мъже

Обувките за планина са важен елемент от екипировката на всеки, който практикува пешеходен туризъм и планинарство. От качеството им зависи комфортното и безопасно преминаване на маршрута. Предвид това, че обикновено се носят в продължение на часове и има допълнително натоварване върху тях заради багажа в раницата, препоръчваме да не правите компромиси с избора им.

В зависимост от сложността на терена на пазара ще откриете различни модели мъжки туристически обувки, както и различни трекинг маратонки – за скалисти райони, скоростен хайкинг и др. В Modivo.bg сме се постарали да съберем на едно място най-добрите продукти на топ производители от цял свят. Много от тях са специализирани в производството на екипировка за планински преходи, катерене и пешеходен туризъм. Богатото разнообразие от обувки за трекинг ще удовлетвори потребностите и на най-взискателните мъже.

Как да изберем обувки за планината – трекинг или туристически?

Всеки активно спортуващ, който обича планината, има свой отговор на този въпрос. Най-важното, което е от значение, когато сте сред природата, е да се чувствате комфортно и добре защитени срещу суровите условия.

Когато избирате мъжки трекинг обувки, съобразете се с релефа, на който ще ги използвате. Моделът трябва да осигурява поддръжка на свода на стъпалото и глезена.

Тежката раница създава допълнително натоварване върху ставите и повишава риска от травми. За да ги избегнете, препоръчваме да купите обувки с издръжлива подметка и добро сцепление.

Опитните планинари знаят, че физическата подготовка също е от значение, когато се купуват туристически обувки. Особено важно е какво е състоянието на мускулатурата и сухожилията на краката. Колкото по-силни за мускулите и колкото по-еластични са сухожилията, от толкова по-малко допълнителна поддръжка имат нужда. За опитните туристи достатъчни са леките и гъвкави трекинг обувки.  

Широка гама модели и размери трекинг обувки в Modivo.bg

В онлайн магазина разполагате с богат избор на трекинг обувки за различни по сложност терени. За удобство и по-бързо откриване на желания модел може да използвате системата за филтриране на артикулите. Според предпочитанията си изберете марка, бюджет, размер, цвят, начин на завързване, тип горна част и др.

Леките трекинг обувки имат отлични характеристики за пътешествия и несложни туристически маршрути. Те са леки, удобни, непромокаеми и лесни за поддръжка. Класическите трекинг модели на свой ред са най-популярни – те съчетават здравина, леко тегло и комфорт. Често може да ги видите в градския стил на обличане. Всеки, който оцени качествата на този тип обувка, трудно се разделя с него.

Често задавани въпроси за трекинг обувките

Какви туристически обувки да изберем за зимата?

Перфектният чифт туристически обувки за зимата осигурява оптимална защита срещу студ и влага и с него може да се върви по сложен терен. Той е съобразен със суровите условия в планината. За да бъдете добре подготвени, задължително го съчетайте с качествено зимно облекло.

Какви трекинг обувки са подходящи за зимата?

Трекинг обувките за зимата се характеризират с дебела и здрава подметка и добре изолирана горна част. Те са подходящи за носене при минусови температури и са незаменими за всеки турист, независимо колко опитен е. Препоръчваме да подберете към тях чифт топли зимни чорапи.

Какво представляват трекинг обувките?

Трекинг обувките са изработени по начин, който ги прави изключително издръжливи и надеждни за носене в сурови климатични условия. На пазара се предлагат няколко модела според терена, на който ще се използват.