Панталони чарлстон

Продукти: 955
Покажи идентификатора (ID) на версията

Чарлстоните - 70-те оживяват!

Има легендарни дрехи, които олицетворяват цели епохи. Те са носители на тяхната култура и философия, на светогледа им и носят истинско послание за съвременниците и за бъдещите поколения. Това са кожените якета от 50-те, бялата рокля на Мерилин Монро или суинг костюмите от ерата на Сухия режим.

Едва ли, обаче, който и да е от горния списък може да се сравни с едни много по-семпли, но без съмнение, далеч по-разпознаваеми панталони  - чарлстоните. Широките крачоли, известни у нас в миналото като клош панталони олицетворяват целия дух на 70-те, хипи движението и стремежа на децата -цветя да се противопоставят на войната, бюрократщината и закостенелите порядки. Чарлстоните са символ на свободата и стремежа към търсене на новата, на различната истина. Те стават "запазена марка" на антивоенните движения и така придобиват своеобразна "социална роля". В онези години е било достатъчно да видите млад човек, обут в деним чарлстон, за да знаете с почти 100% сигурност неговото мнение по важните за времето въпроси. 70-те години са бурно време, време на промени и на Рок енд Рол. Чарлстоните се налагат обаче не само в хипи общността, те стават моден аксесоар на филмови звезди или на либерално мислещата част от обществото. Дори сега, половин век по-късно, панталоните тип чарлстони от 70-те остават онази връзка с миналото, която е обвеяна с романтичните спомени на старото поколение.

Всяка модерна дама трябва да пробва чарлстони с висока талия

Чарлстоните вече отдавна не са само дънкови панталони, те могат да са част от дамския костюм, съчетани с блуза или сако в същия цвят или десен. Високата талия съвсем неправилно се счита за "ретро", но фигури тип "пясъчен часовник" изглеждат наистина фантастично в подобен тип панталони. Широкият крачол от своя страна съвсем естествено следва големината на обувката и създава интересен "преход" към нея. Затова казваме, че всеки модел чарлстон ще продължи да бъде истинска класика. Дънки с висока талия и семпла горна дреха от рода на т шърт ще демонстрират по неподражаем начин свободомислието на младата дама. Ако пък говорим за черен чарлстон, тук вече можете да комбинирате с по-официална риза или сако. Но зашеметяващият ефект отново ще е налице. Затова препоръчваме поне няколко чифта за вашия гардероб. Защото, колкото и да се променя модата, има панталони, неподвластни на временните популярни модели.

Чарлстони от плат или дънкови - изберете любимия си чифт

За разлика от други типове дрехи, които имат съвсем различен ефект, в зависимост от материята, от която са създадени, те изглеждат еднакво добре във всеки вид. Платнени чарлстони например, далеч не са просто широко скроени дамски панталони. Те могат да са в най-различни цветове, да притежават апликации или щампи и това да ги прави най-значима част от целия ви аутфит. 

Ако се насочите към модели дънкови чарлстони, вече изобщо не е задължително да симпатизирате на определен музикален стил или философия. Те не носят различно, от модно послание. Но ефектът на свежа непринуденост се е запазил и ако търсите да демонстрирате младежки дух, това е перфектната дреха за вас.

Чарлстоните - често задавани въпроси

Какъв тип обувки да купим, за да паснат с чарлстоните?

Отговорът е много лесен - всякакви. Чарлстоните "се чувстват" еднакво добре и със сандали, и с кубинки или обувки на висок ток. Изберете своя чифт според поводът, за който ще ги ностие. Или в зависимост от сезона.

Каква блуза пасва най-добре на чарлстон?

Риза или поло, пуловер или дори потник - възможностите за комбиниране с дамски панталони чарлстон са наистина много. Търсете такава комбинация, която да минимизира недостатъците на фигурата ви или да подчертава вашите  визуални достойнства. Ако се спрете на деним, бяла блуза е перфектното съчетание. Но наистина цветът не е от занчение, щом сте обута в тези иконични панталони.