Търси марка, продукт, стил
Сортирай
Размер
Цвят
Цена
Марка
Ширина на обувката
Сая
Вид върхове
Продукти: 253

Лоуфъри – от обувка за аристократи до червения килим в Холивуд

Удобни, практични и съчетаващи се с почти всеки стил, дамските лоуфъри стават все по-популярни у нас. В чужбина те отдавна са оценени подобаващо. Ако до този момент не сте открили потенциала им, препоръчваме ви да поправите тази грешка.

Този тип обувки възниква през първата половина на XX в. и неведнъж са били на модния подиум. Преди да ви разкажем с какво да ги носите, нека ви споделим още малко информация за тях, за да не ги бъркате с мокасините.  

Според една от теориите лоуфърите се появяват за първи път във Великобритания, а според друга – в Шотландия. Названието им идва от едноименен град, а в превод от английски език означава „безделник“. Нужни са няколко десетилетия, за да се превърнат лоуфърите в извор на вдъхновение за модните дизайнери. Така през 1930 г. започва масовото им производство за мъже. Близо половин век след това те навлизат смело в живота на знаменитостите. Правят фурор, когато стават част от стила на обличане на звезди от величината на Одри Хепбърн и Грейс Кели.

Днес лоуфъри може да видите в колекциите на световно известни марки от цял свят. Всяка година носи интересни техни интерпретации и цветови решения, с които да провокирате въображението си.

Черни лоуфъри – добавете елегантност в стила си на обличане

Ако се чудите от къде да започнете, изберете чифт черни лоуфъри Tamaris. Това е класически вариант, който се съчетава с цялата цветова гама. В случай че умеете да боравите с цветовете, не се колебайте да експериментирате. С обувка в кафяво може да съчетаете зелен шал или жълта чанта. Тези контрасти са интересни и привличат вниманието.

Със сиви лоуфъри може да носите уверено любимите си тъмносини дънки. Не забравяйте за по-хладни дни да ги съчетаете с яке в сходен цвят и обемна чанта за безгрижни разходки из града.

Цветните лоуфъри стоят ефектно в комбинация с бяла връхна дреха. Облечени така, няма как да останете незабелязани. Може да играете с един цвят или да създавате преходи от един към друг. Перфектен избор на лоуфъри за рокля в червено например е те да са в цвят бордо!

Харесали сте нежен бежов модел? Може да го носите с ярки и контрастни облекла.

Лоуфъри в тон с роклята или с якето?

Лоуфърите са отличен повод да създавате смели и провокативни визии. Когато ги съчетавате с цвета на роклята или якето, защото може и с двете, акцентирайте на контраста. Тази обувка си върви естествено с романтична рокля до коляното.

При избора на яке отдайте предпочитание на по-късите модели – тези до талията. По този начин ще подобрите пропорциите на тялото и ще изглеждате стилни.

Често задавани въпроси за дамските лоуфъри

Какво представляват лоуфърите?

Лоуфърите си приличат с мокасините, но се отличават по твърдата и груба подметка, като понякога тя е малко по-висока. Изработват се от естествена или изкуствена кожа, като нерядко може да срещнете и модел от велур или набук.

С какво да носим лоуфъри?

Не се колебайте да съчетаете своите лоуфъри с любимите си дрехи – дънки, рокли, поли, къси панталони и др. Съставете облеклото си и с оглед сезона. Например през лятото може да носите лоуфъри на бос крак, а през пролетта и лятото не забравяйте чорапогащника.  

За какъв стил на обличане са подходящи лоуфърите?

Лоуфърите са универсални. Те са подходящи за всички възрасти и лесно се съчетават с ежедневния стил на обличане, както и деловия. Може да ги носите всеки ден, тъй като са удобни и представителни. С тях краката ви няма да се уморяват лесно.