Търси марка, продукт, стил

Дамски туристически и трекинг обувки

Сортирай
Размер
Цвят
Цена
Марка
Отопляне
Ширина на обувката
Сая
Продукти: 1900

Дамски зимни трекинг обувки - за сурова зима

Обувките са най-ценният елемент от екипировката, когато практикуваме пешеходен туризъм. От тях зависи нашето комфортно и безопасно преодоляване на маршрута, който през зимата не е никак лесен.

В наши дни пазарът предлага богат избор на дамски зимни трекинг обувки, как да изберете обаче подходящия за вас модел? Трябва да си отговорите на три въпроса: колко труден е маршрутът, по който искате да минете, колко тежка ще бъде раницата ви и колко добре сте подготвени физически.

Колкото по-сложен е теренът, от толкова по-здрави туристически обувки имате нужда. Тежката раница на свой ред създава допълнително натоварване върху ставите. Затова е препоръчително да купите чифт с по-твърда подметка и който защитава глезена. Колкото до физическата подготовка, тя е определяща от гледна точка на това, че когато мускулите са тренирани, а връзките – еластични, толкова по-малка нужда от поддръжка имат те.

В Modivo.bg ще откриете различни видове туристически обувки, подходящи за опитни и неопитни планинари. Ако търсите модерен модел, заложете на трекинг обувки Tamaris – те са издръжливи на натоварване и надеждно защитават стъпалата, пръстите и глезените. Лесно ще ги съчетаете с останалите елементи от гардероба си.

Туристически обувки Guess - с рок стилизация

На особена популярна се радват туристическите обувки Guess. Това е така, тъй като с тях жените се чувстват едновременно комфортно и уверени, че ще се справят с всяко предизвикателство. С трекинг обувки Guess надеждно фиксирате стъпалата и краката ви ще останат сухи. Добре разработената конструкция прекрасно защитава ставите.

Друга причина да ги предпочетете е в интересните рок стилизации, които марката умело използва, за създаде уникална визия. Това означава, че когато търсите максимална защита и в града, спокойно може да заложите на този чифт. Той може да се съчетае с дънки, панталони и гащеризон.

Високи дамски туристически обувки - защитата на глезените не е важна само в планината 

Високите дамски трекинг обувки са специфичен продукт, който защитава максимално глезените. Купете си такива, когато ви предстои тежък преход, особено ако е неколкодневен. Този тип обувки обаче не е задължително да бъдат носени само в планината. Те са удобни, предпазват от студ и влага и пазят топло. Отличен избор са за града, особено когато са стилни, а съвременната модна индустрия предлага изобилие от такива модели.

Опитните туристи знаят, че високите туристически обувки нямат алтернатива. За да извлечете максимална полза от тях, не правете компромис с качеството им.

Често задавани въпроси за дамските трекинг обувки

Какви трекинг обувки да изберем за лятото?

През лятото ни се иска да пътешестваме и да се впускаме в приключения. Може да създадете безценни спомени, но за целта трябва да имате качествени трекинг обувки на краката си. Те трябва да бъдат с леко тегло, с ефективна вентилация и с плътна фиксация на глезена и стъпалото.

Как да носим туристически обувки?

За да използвате потенциала на туристическите обувки, комбинирайте ги с облеклото си. То трябва да се състои от качествените тениски, клинове, блузи с дълъг ръкав, ветровка и т.н. Само така ще ви осигурят максимален комфорт в планината.

Как да почистваме туристическите обувки? 

Никога не перете дамските трекинг обувки в пералня. Редовно ги почиствайте, като отстранявате натрупаните прах и мръсотия с помощта на четка. Обърнете внимание и на зоната около връзките. Някои хора предпочитат да ги махнат, за да почистят обувките по-добре.