Изберете категорията, за да започнете пазаруването

Меню

Меню

Политика за поверителност

Файлове “Бисквитки” - съкратена информация


Какво представляват “Бисквитките”?



Файловете “Бисквитки” са компютърни данни и по-специално – текстови файлове, съхранявани на крайното устройство на потребителя, предназначени за използване на страници. Тези файлове позволяват идентифицирането на устройството на потребителя и правилното показване на страницата, предназначена за неговите индивидуални предпочитания. “Бисквитките” обикновено съдържат името на сайта, от който са дошли, времето на тяхното съхранение на крайното устройство и техен уникален номер.



За какво използваме “Бисквитки”?



“Бисквитките” се съдържат в HTTP протокола, използван за свързване на интернет сървъра с браузъра. Състои се от: ключа, дефиниращ името на стойностите, стойностите и времето, след което браузърът трябва да премахне бисквитката. Техните функционалности са стандартни, предназначени за настройки на браузъра. “Бисквитките” се използват, за да се улесни използването на сайта и да се приспособи съдържанието към предпочитанията на потребителя, допълнително да се увеличи използваемостта и персонализирането на съдържанието на сайтовете.



Какъв вид “Бисквитки” използваме?



Използваме два вида “Бисквитки” - сесийни и постоянни. Първите са временни файлове, които остават на устройството на потребителя, докато излезе от сайта или изключи софтуера  (браузъра). "Постоянните" файлове остават на устройството на потребителя за времето, посочено в параметрите на файловете “Бисквитки” или докато не бъдат ръчно изтрити от потребителя. “Бисквитките”, използвани от сътрудниците на оператора на сайта и по-специално – потребителите на сайта, са регламентирани от тяхна собствена Политика за поверителност.

„Бисквитките“, които използваме, са преди всичко за улеснение на потребителя при използването на нашия сайт, например чрез функцията за „запомняне“ на веднъж предоставената информация, така че потребителят да не трябва да я предоставя всеки път. Също така използваме „бисквитки“, които ви позволяват да персонализирате съдържанието, представено в интернет, според предпочитанията си (като реклами и снимки).



Политика за поверителност и ползване на “Бисквитки”



Когато потребителят използва нашия сайт, ние използваме “Бисквитките”, за да идентифицираме браузъра или потребителското устройство - “Бисквитките” събират различни видове информация, която по принцип не съставлява лични данни (не позволява идентификация на потребителя). Въпреки това, някои информации, в зависимост от тяхното съдържание и използване, може да се свържат с определено лице и да се считат за лични данни. По отношение на Политиката на modivo.bg данните са криптирани, което прави невъзможно достъпът до тях да имат  неоторизирани лица.



Профилиране



Използвайки технологията на “Бисквитките”, прилагани на нашия сайт, можем да научим за предпочитанията на потребителите, като например чрез анализирането на това колко често посещават сайт или какви продукти гледат най-много. Анализът на онлайн поведението ни помага да разберем по-добре навиците и очакванията на потребителите и да се адаптираме към техните потребности и интереси. Благодарение на тази технология можем не само да представяме на потребителя рекламата, предназначена специално за его (напр. реклами, получени от последния преглед само на обувки в категорията “обувки”) и от наличните оферти да представим онези, които отговарят най-добре на нуждите на потребителя, но също така можем да създадем и представим специално предназначени реклами, предложения или отстъпки, които не са достъпни за други хора.

Отказът от страна на потребителя от “Бисквитки”, позволяващи представянето на реклами, предназначени специално за интересите на потребителя, не означава, че потребителят няма да получава каквито и да било реклами, когато използва нашия или други сайтове – в този случай потребителят ще продължи същото количество реклами, без обаче да са свързани с настоящата му активност.

Достъпът до информацията относно активността на потребители в Интернет чрез използването на “Бисквитките” също ще ни помогне да проведем търговски и статистически анализи.

Информацията, събирана и съхранявана в “Бисквитките”, може да се съхранява след изтриването на сесията на браузъра, което позволява например да бъдат използвани при следващи посещения на потребителя.



Пренасочване (Retargeting)


Технологията на “Бисквитки” използвана на нашата страница ни позволява да достигнем до предпочитанията на потребителите, н.пр. чрез анализа на това - колко често са посещавали нашия сайт и какви продукти са разглеждали.на други сайтове, които са посетили, включително такива, които принадлежат на дружества, работещи с нашите сътрудници.

Липсата на връзка между рекламата, представена на потребителя и неговите нужди и потребности може да има отрицателни последици за него. Считаме, че е по-атрактивно и практично за потребителя да получи съобщението, което съответства на неговите интереси и трябва да се установи в резултат на анализа на предходното му поведение, базирано на технологията на “Бисквитките”. Затова имаме интерес да следваме рекламно съдържание за потребителя при използването на различни сайтове, за да се предоставя рекламно съдържание, адаптирано към предходната му интернет активност.



Файлове “Бисквитки” на трети лица (third party cookies)



“Бисквитките”, които използваме, са насочени преди всичко към оптимизиране на услугите към потребителите, когато използват нашия сайт. Въпреки това, ние си сътрудничим с други дружества в рамките на тяхната маркетингова (рекламна) активност. За целите на това сътрудничество, браузърът или друг софтуер, инсталиран на устройството на потребителя, прихваща “Бисквитки” от лица, провеждащи такива маркетингови дейности. Можете да се запознаете със списъка на нашите доверени сътрудници в нашата Политика за поверителност.

“Бисквитките”, изпратени от тези лица, имат за цел да подобрят ефективността на представянето на потребителя на реклами, които съответстват на неговата онлайн активност - трети лица предоставят рекламно съдържание до потребителите.

Ето защо, докато посещавате нашия сайт, “Бисквитките” от нашите сътрудници също се записват на вашия компютър или друго устройство. По този начин, например, се събира информацията за продукти, които се разглеждат или купуват.



Изтриване или блокиране на “Бисквитки”



Не забравяйте, че можете да управлявате използването на “Бисквитки” от ваша страна посредством настройките на нашия сайт или на вашия браузър.

По подразбиране, интернет браузърите или друг софтуер, инсталиран на компютър или друго устройство на потребителя, свързано към мрежата, позволява включването на определените видове “Бисквитки” на това устройство. Тези настройки могат да бъдат променени по такъв начин, че да блокират използването на “Бисквитки” в настройките на браузъра или да уведомяват за всеки техен трансфер към устройството на потребителя. Така даденото съгласие относно използването на тази технология може да се изменя или отменя по всяко време (блокиране на запазването на “Бисквитки” в бъдеще).

Възможно е също така да се блокират “Бисквитките” на трети лица с едновременното приемане на “Бисквитки”, които идват директно от Администратора на сайта, който е eobuwie.pl S.A.

Подробна информация за възможностите и начините за работата с “Бисквитки” ще номерите в настройките на софтуера (браузъра).

Ограничаването на използването на “Бисквитки” може да засегне някои функционалности, достъпни на сайта.

Моля, да обърнете внимание, че отказът от “Бисквитки” ще се приложи само към конкретен браузър. Това означава, че същите действия ще трябва да бъдат предприети за всеки друг браузър, използван на същото или друго устройство.





ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ПОЛЗВАНЕ НА ФАЙЛОВЕ „БИСКВИТКИ“ НА ИНТЕРНЕТ МАГАЗИН MODIVO.BG



1. Какво представлява документа, който разглеждате?

Тази Политика за поверителност на Интернет магазина и Приложението (наричана по-долу "Политика') има информативен характер, което означава, че не е източник на задължения за Клиентите на Интернет магазина и Приложението (не е договор нито регламент).

Информацията, съдържаща се в Политиката, е обща. Подробна информация, касаеща обработването на конкретни лични данни, е достъпна по време на събирането им, във всички случаи в съдържанието на информационната клауза, поставена на видимо и лесно достъпно място. Това важи по-специално за информация, касаеща целта и правното основание за обработването на лични данни, срокът на тяхното съхранение и получателите, на които се прехвърлят.

Всички думи, изрази и съкращения, видими на тази страница и започващи с главна буква (напр. Продавач, Интернет магазин, Електронна услуга) следва да се разбират в съответствие с определението, съдържащо се в Регламента на Интернет магазина, който можете да откриете в Интернет магазина modivo.bg, включително и в Приложението.

В случай на съмнение или противоречия между Политиката и съгласията, дадени независимо от клаузите на Политиката, основанието за събирането и определянето на обхвата от дейности от страна на Администратора, са доброволни съгласия или законови разпоредби. В случай на подобен конфликт между Политиката и съдържанието на информационните клаузи, предоставени от Администратора при събирането на лични данни (обичайно във формулярите на Интернет магазина и информацията, която Клиентът трябва да следва, му е предоставена в посочените по-горе информационни клаузи.






2. Кой е Администраторът на вашите данни?

Администраторът на лични данни, които събира:


  • посредством Интернет магазина и Приложението (включително чрез използването на  “Бисквитки” или друга подобна технология) или други комуникационни канали с Клиентите;
  • и получава въз основа на активността на Клиентите в Интернет, в Приложението или в стационарните магазини, собственост на eobuwie.pl S.A, е дружеството eobuwie.pl S.A. със седалище в Жельона Гура, ул. “Нов Киселин” – Нова 9, 66-002 Жельона Гора (ul. Nowy Kisielin - Nowa 9, 66-002 Zielona Góra), който е и адрес за връчване на съобщения, вписано в Търговския регистър, воден от Районния съд в Жельона Гура, VIII Търговски отдел на Националния съдебен регистър под номер KRS 0000541722, ЕИК (NIP) 929-13-53-356, BDO 000031285, БУЛСТАТ(REGON) 970569861, с акционерен капитал в размер на 2 000 000 полски злоти, внесен изцяло; (адрес на електронна поща: [email protected], телефонен номер за контакти: 02/492 88 01 – с цената за стандартен разговор – съобразно тарифата на съответните оператори), наричан по-долу “Администратор”, който същевременно е и Продавач.


Служител по защита на данните в дружеството eobuwie.pl S.A. е Natalia Batorska. 

Можете да се свържете с нашия Служител по защита на данни чрез e-mail адрес:  [email protected].

В случай на вашето допълнително съгласие, администраторите на данни, получени въз основа на вашата дейност в Интернет, използвайки технологии като бисквитки, могат да бъдат също нашите партньори (изброени по-долу в точка 15).


3. Как се грижим за вашите данни?

Личните данни на Клиента се обработват в съответствие с Регламента на Европейския парламент и на Съвета (ЕС) 2016/679 от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/EO (UE.L Държавен вестник, № 119, 1 страница) (наричан също: "GDPR') и други приложими правила, т.е. за целия период на обработване на данните - законовите клаузи относно защитата на личните данни. Лични данни означава информация относно определено или възможно за определяне физическо лице (наричано по-долу: "Лични данни'). Възможно за определяне физическо лице е лице, което може да бъде пряко или косвено определено, по-специално въз основа на идентификатор като лице, идентификационен номер, данни за местоположение, интернет идентификатор или един или повече конкретни фактори, определящи физическата, физиологичната, генетичната, психологическата, икономическата, културната или социалната идентичност на едно физическо лице.

Администраторът предприема специални мерки, за да защити интересите на хората, за чиито данни става въпрос и по-специално гарантира, че данните, събирани от него:


  • се обработват в съответствие със закона, по справедлив и ясен за субектите на данни начин;
  • се обработват за конкретни, изрично посочени и легитимни цели и впоследствие не се обработват по начин, който не съответства с тези цели;
  • са адекватни, целесъобразни и ограничени до това, което е необходимо за целите, за които се обработват;
  • са правилни и актуализирани при необходимост;
  • се съхраняват във формат, който позволява идентификацията на субектите на данни за период от време, който не е по-дълъг от необходимия за целите, за които се обработват данните;
  • се обработват по начин, който осигурява подходяща сигурност за Личните данни, включително защита срещу неоторизирано или незаконосъобразно обработване и случайна загуба, унищожение или увреждане посредством подходящи технически или организационни средства.


Както бе посочено в началото, знаем колко важна е поверителността на Клиентите, Администраторът защитава не само субектите, които посещават Интернет магазина или използват Приложение, но и Клиентите, предоставили свои лични данни на Администратора, използвайки други комуникационни средства, т.е.:


a. страницата на https://www.facebook.com и всички други сайтове, носещи търговската марката на Facebook (включително под-домейни, международни версии, джаджи (widgets) и версии за мобилни телефони), чиито принципи на работа се базират на правилата, достъпни по-специално на https://www.facebook.com/legal/terms, предоставени от Facebook Inc., или съответно Facebook Ireland Limited (наричана по-долу "Facebook страница'), включително и посредством функцията Facebook Lead Ads, предназначени за директен маркетинг на собствените продукти или услуги на Администратора. Регламента за защита и използване на Личните данни от страна на Фейсбук ще намерите например на https://www.facebook.com/policy.php. Администраторът няма влияние върху съдържанието на правните регламенти на страницата на Facebook, включително и тези относно Личните данни.

б. приложения, позволяващи на Администратора да провежда рекламни кампании или конкурси.


4. За какви цели се използва информацията за Вас?

Във всички случаи, целите и обхвата на данните, обработвани от Администратора, произтичат от съгласието на Клиента или закона и са определени по-нататък като резултат от действията, предприети от Клиента в Интернет магазина или в рамките на други средства  за комуникация с Клиента. Например: (I) Лични данни на Клиента могат да се обработват по такъв начин, за да му се признават, предоставят или дават специални предложения и промоции, възможно най-много съобразени с неговите предпочитания (което може да има съществено влияние върху него), само ако Клиентът е дал съгласие (не е достъпно за лица, които не са дали такова съгласие); (II) ако Клиентът не вземе решение да направи покупка посредством Интернет магазина и прави само Резервация на избрани Продукти, неговите/нейните Лични данни няма да се предоставят на превозвача, който извършва доставките на Администратора.

Възможни цели на обработването на Лични данни на Клиентите от Администратора са по-специално:


а. сключване и изпълнение на Договори относно предоставянето на Услугите (Профил) или предприемането на действия по искане на бъдещия Клиент преди сключването му (Ние обработваме вашите данни, за да работи вашият Профил, така че да можете да имате ползи, като подаване на поръчки, без необходимост да се попълват формуляри всеки път, достъп до история на покупките, управление на дадените съгласия и други, като също така ви позволява и да използвате други услуги, достъпни на сайта);

б. сключването и изпълнението на Договор за Продажба или Резервация или предприемането на действия по искане на бъдещ Клиент преди сключването му (вашите лични данни са необходими за изпълнението на вашата поръчка и изпълнението на договора – по-специално за изпълнението на вашата поръчка или изпълнението на договора – по-специално, потвърждение на подаването й и резервиране или изпращане на избрания продукт до вас, както и ако е необходимо – свързване с вас по този въпрос);

в. приемане и разглеждане на рекламации;

г. провеждане на конкурси и по-специално – избор на победители на конкурси и връчване на награди;

д. представяне на реклами, предложения или промоции (отстъпки) относно продукти или услуги на Администратора и негови сътрудници (списъкът на нашите сътрудници ще намерите в нашия Интернет магазин) предназначени за всички получатели и по-специално – с цел изпълнението на договора за предоставянето на Бюлетина;

е. оценка и анализ на активността и информации за Клиенти, включително като част от автоматизираното обработване на Лични данни (профилиране), за представяне на реклами, предложения или промоции (отстъпки), относно продуктите или услугите на Администратора и негови сътрудници, по начин, съобразен с нуждите на Клиента (без обаче да се засягат съществено неговите решения), по-специално с цел изпълнение на договора за предоставянето на Бюлетина и за търговски и статистически анализи;

ж. предявяване на искове и защита от претенции, включително и от трети лица –ако използвате повечето от функционалностите на Интернет магазина и Приложението;

з. изпълнение на законови задължения, произтичащи от нормативни актове, напр. данъчни и счетоводни, особено в случаите на платени договори;

и. водене на кореспонденция с Клиенти, включително отговори на съобщения от Клиенти.



В случай на пълнолетни Клиенти, с тяхното допълнително съгласие, Личните данни могат да се обработват допълнително с цел представяне, създаване, признаване и реализиране на специално предназначени за даден Клиент реклами, предложения (оферти) и промоции (отстъпки) за продуктите или услугите на Администратора и неговите сътрудници, съобразени възможно в най-голяма степен с предпочитанията на лицето (профилиране), в резултат на автоматизирано вземане на решение, което може да има правни последици или съществено въздействие върху него, напр. посредством краткосрочни отстъпки за определен продукти, които наскоро са били разглеждани в нашия магазин (тази опция не е достъпна за лица, които не са пълнолетни или които са пълнолетни, но не са дали съгласие си за това).



5. Каква информация използваме за вас?    

Администраторът може по-специално да обработва следните Лични данни на Клиентите:



a. Използващи Интернет магазина или Приложението:


  • Лични данни, предоставяни във формуляра, когато се регистрира Профил, подаване на поръчки или извършване на Резервация в Интернет магазина (по-специално – име и фамилия, адрес на електронна поща, телефонен номер за контакт, адрес [улица, номер, номер на апартамент, пощенски код, град, държава) ], постоянен адрес/ търговска дейност/ седалище [ако е различен от адреса на доставка], номер на банкова сметка, а в случай на Клиенти, които не са потребители, допълнително – име на фирмата и данъчен идентификационен номер и други данни, събирани при използването на Интернет магазина или Приложението;
  • Лични данни, предоставяни с цел използване на Бюлетина, предоставени при използването на формуляр за контакт или предоставяни при подаването на рекламация;
  • Лични данни предоставени с цел участие в конкурси;
  • други данни, получени по-специално въз основа на активността на Клиента в Интернет, в мобилни приложения или в стационарните магазини, собственост на eobuwie.pl S.A., включително и получените чрез Интернет Магазина, Приложението или други средства  за комуникация с Клиенти чрез използване на технологията “Бисквитки” и други подобни технологии,


б. При попълване на данни, съдържащи се във формуляра на Facebook Lead Ads, Потребителят предоставя на Администратора Личните данни, посочени във формуляра, които могат по-специално да включват: име, фамилия, адрес на електронна поща, телефонен номер;

в. при попълване на данните, съдържащи се във формулярите на Приложението, които позволяват на Администратора да осъществява рекламни кампании/ конкурси на страницата на Facebook, Потребителят предоставя на Администратора личните данни, посочени във формуляра, включително: име, фамилия, адрес за кореспонденция, адрес на електронна поща, телефонен номер, номер на обувките.



6. Длъжни ли сте да ни предоставяте Вашите данни и какви са възможните последици, ако не ги предоставите?

Предоставянето на Лични данни от Клиент в Интернет Магазина и доброволно, макар че е необходимо за използването на някои функционалности на нашия магазин, например, за подаване на Поръчка и плащане от Клиента (сключване и изпълнение на Договор за поръчка), регистрация на Профил или извършване на Резервация (сключване и изпълнение на Договор за предоставяне на услуги), абониране за Бюлетин или използване на нашите формуляри.

Във всички случаи, обхватът на данните, необходим за сключването на подходящ договор, е посочен в Интернет магазина, (ние отбелязваме данните, използването на които е необходимо за сключване на договор или използване на определена функционалност) в рамките на други средства за комуникация с Клиента или в Регламента. Последица от не подаването на Лични данни може да бъде невъзможност за ефективно изпълнение на посочените дейности.



7. На какво правно основание използваме информация за Вас?

Основанието за обработването на Лични данни на Клиента е преди всичко необходимостта от изпълнението на договор, който е страна или необходимостта от предприемане на действия преди сключването му (Член 6, ал. 1, b) от GDPR). Това важи преди всичко за Лични данни, предоставяни във формуляра при регистрирането на Профил, подаване на Поръчки и сключване на Договор за покупко- продажба или извършване на Резервации в Интернет магазина, както и абониране за Бюлетин. Също така, в случай че Лични данни ни бъдат предоставени във връзка с рекламация от Клиент, правното основание за обработването им е необходимостта от изпълнение/ обслужване на договора за покупко-продажба на рекламираните стоки.

В случай на обработване на данни за споменатите маркетингови цели, с изключение на онези, в рамките на услугата Бюлетин, функциониращ въз основа на Регламента, основанието за това обработване е изпълнението на целите, възникнали от легитимните интереси, които Администраторът или неговите сътрудници искат да постигнат (Член 6, ал. 1, f) от GDPR), но в този случай неговите сътрудници не участват в обработката на данните на Клиента. От друга страна, доколкото партньорите на Администратора могат да имат пряк достъп до тази информация - правното основание за такава обработка е доброволното съгласие на Клиента (Член 6, ал. 1, а) от GDPR). Представянето, създаването, признаването и изпълнението на реклами, предложения или промоции (отстъпки), основани само на автоматизирано обработване, включително профилиране, съобразени в максимална степен с предпочитанията на Клиентите, които могат значително да повлияят на потребителските решения, се базират на доброволното съгласие на Клиента (Член 6 ал.1, a),  член 22 ал. 2, c) от GDPR). Това обаче важи само за пълнолетни Клиенти.

За останалите (други) цели, Личните данни на Клиента могат да се обработват въз основа на:


a. доброволно дадени съгласия, напр. лица, които се включват в конкурси (Член 6 ал. 1, a) от GDPR)

b. приложимия закон, когато обработването е необходимо за изпълнението на правно задължение на Администратора, напр. когато въз основа на данъчни и счетоводни правила, Администраторът изчислява сключени договори за покупко- продажба (Член 6 ал. 1, c) от  GDPR);

c. необходими за цели, различни от посочените по-горе, в резултат на легитимни интереси на Администратора или трето лице, по-специално с цел определяне, предявяване или защита от претенции, търговски или статистически анализи (Член 6 ал.1, f) от GDPR).



8. Вашите данни предмет на профилиране ли са и какво означава това за Вас?

С цел представянето на  реклами, предложения или промоции (отстъпки), предназначени за всички Клиенти, по начин, съобразен с интересите на даден Клиент, Администраторът може да се запознае с неговите предпочитания, като например анализира колко често той посещава Интернет магазина, както и какви продукти купува или резервира в стационарните магазини, собственост на eobuwie.pl SA. Това позволява да се осигури по-добро разбиране на очакванията и нуждите на Клиента, без това обаче да засяга съществено неговите решения. Благодарение на използването на развити технологии от страна на Администратора, горните дейности ще се изпълняват често от автоматизирани системи, благодарение на което изпратеното съдържание ще бъде възможно най-актуално и Клиентът ще може бързо да се запознае с тях.

В случай на пълнолетни Клиенти, анализът на нуждите и предпочитанията също ще се използва за автоматизирано създаване, предоставяне и изпълнение на специално предназначени за клиента реклами, предложения или промоции (отстъпки), което може да има правни последици или да има подобни последици върху него, като по-специално ограничи достъпа на други Клиенти (тази опция не е достъпна за Клиенти, които не са пълнолетни или не са дали съгласието си за подобни дейности от страна на Администратора). От обикновеното „профилиране“ (напр. ще персонализираме нашите съобщения и банери към Вашите предпочитания), нашите действия ще се различават с това, че техният резултат може значително да повлияе на Вашите потребителски избори - напр. резултатът може да бъде много добра временна оферта, адресирана само до Вас въз основа на историята на Вашите покупки и поведението Ви на нашия сайт, към която няма да получат достъп други наши Клиенти. Колкото по-често Клиентът използва услугите на Администратора и купува негови продукти, толкова по-добри промоции и изненади може да бъдат подготвени за него.

Администраторът може също така да обработка информация за предпочитанията на Клиента, които може понякога да имат естеството на Лични данни и са били предоставени на Администратора от Клиента доброволно чрез функционалността на Приложението, включително за ограничаване на представените Продукти или Промоция до определен размер (напр. размер на обувки) или до определени категории (напр. продукти за мъже/ мени/деца).



9. Споделяте ли с нас достъп до съдържанието пр. от Вашия телефон, докато използвате Приложението?

За да се активира функционалността на Приложението, състояща се от сканирани и запазване на баркодовете на Продуктите, представянето на Продукти въз основа на снимки, качени от Клиента, записване на информация, която позволява работа на Приложението в офлайн режим, търсене чрез геолокализация на стационарни магазини на Продавача или конкретно място за получаване на пратки, Администраторът може да получи, само със съгласието на Клиента, достъп до следните области на мобилното устройство на Клиента:


а. камера;

б. вградена памет на устройството;

в. геолокация.



10. На кого можем да прехвърляме Вашите данни?

Във всички случаи списъкът с получатели на Лични данни, обработвани от Администратора, произтича основно от обхвата на услугите, използвани от Клиента.

Списъкът с получатели на данните също така е резултат и от съгласието на Клиента или произтича от закона и се уточнява в резултат на действията, предприети от него в Интернет магазина или Приложението.

При обработването на Личните данни, партньорите на Администратора могат да участват до определена степен, по-специално – тези, които оказват техническа помощ при ефективната работа на Интернет магазина или на Приложението, включително комуникация с наши Клиенти (напр. ще ни съдействат при изпращането на съобщения по електронна поща в случаите на рекламни дейности и на маркетингови кампании), хостинг услуги или доставчици на телефонни или  IT услуги, превозвачи и посредници, изпълняващи поръчки, лица, извършващи електронни плащания или плащания с карти в Интернет магазина, дружества, които обслужват софтуера, подкрепят Администратора в маркетингови кампании, както и доставчици на юридически и консултантски услуги.

Въз основа на горните принципи, Личните данни на Клиента могат да бъдат прехвърлени също така на дружества от групата eobuwie.pl S.A., посочена в т. 20 по-долу.

В рамките на маркетинговите (рекламни) дейности, Администраторът използва услугите на трети лица, които използват “Бисквитки” в Интернет магазина/ Приложението. Списъкът на тези лица се съдържа в разделите по-долу в тази Политика.



11. Вашите данни прехвърлят ли се към трети страни (извън Европейското икономическо пространство)?

Като част от използваните на инструменти от страна на Администратора, които поддържат настоящата му активност, предоставени напр. от Google, Лични данни на Клиента могат да бъдат прехвърлени към държави извън Европейската икономическа общност и по-специално към Съединените Американски Щати (САЩ) или други държави, където лице, което си сътрудничи с него, поддържа инструменти за обработване на Лични данни в сътрудничество с Администратора.

Подходящите мерки за сигурност на предоставените Лични данни са осигурени от Администратора чрез използването на стандартни клаузи за защита на личните данни, приети с решение на Европейската комисия и договорите за възлагане обработването на данни, които отговарят на изискванията на директивата GDPR. В случай на прехвърляне на данни от Европа към САЩ, някои дружества, намиращи се там, може допълнително да осигурят подходящо ниво на защита и сигурност на данните в рамките на т.нар споразумение Privacy Shield (допълнителна информация на адрес: https://www.privacyshield.gov/).

Клиентът има право да получи копие от средствата за сигурност използвани от Администратора, прехвърлени към трета страна, след като се обърне към нас.



12. Какви права имате?

Всеки Клиент по всяко време има право:


  • да подаде оплакване до Председателя на Комисията за защита на личните данни;
  • да прехвърли Личните данни, предоставени на Администратора и обработвани автоматизирано, където обработването се извършва въз основа на съгласие или по силата на договор, напр. към друг Администратор;
  • на достъп до Личните данни (включително да получи информация, кои от Личните му данни се обработват);
  • редактира и ограничени обработването (напр. ако Личните данни се неправилни) или изтрие Личните данни (напр. ако са били обработени незаконосъобразно).
  • да оттегли всички съгласия, дадени на Администратора, да подаде жалба по всяко време, като оттегленото съгласие не засяга обработването, извършено от Администратора в съответствие със закона преди оттеглянето му.
  • да възрази срещу обработването на Лични данни, свързани с него, за да осъществят легитимните интереси на Администратора или трето лице, включително – по-специално – обработване за маркетингови цели, включително профилиране (ако няма други важни легитимни основания за обработване освен интересите на Клиента).


13. За какъв период ще съхраняваме Вашите данни?

Лични данни може да се съхраняват за периода на използване на Интернет магазина (но могат да бъдат изтрити в срок от три години след последната активност на Клиента в рамките на Интернет магазина). За маркетингови дейности, когато Клиентът не възразява, ако същите са свързани с технологията на “Бисквитките” и други подобни, в зависимост от техническите изисквания, от срока на изтриване на тези файлове с помощта на настройките на браузъра/ устройството (въпреки че изтриването на файловете не винаги означава изтриване на Лични данни, получени чрез тези файлове, откъдето следва и възможността за възражение).

Ако обработването на Личните данни зависи от съгласието на Клиента, Личните данни може да се обработват, докато същото не бъде оттеглено.

Във всички случаи:


а. Личните данни ще се съхраняват също, когато законовите разпоредби (напр. счетоводни и данъчни нормативни актове) задължат Администратора да ги обработва;

б. Ще съхраняваме Личните данни за по-дълъг период от време, в случай че Клиентът има някакви претенции към Администратора, с оглед водене на дела от страна на Администратора, или за предявяване или осигуряване на защита по претенции от трети лица за периода на давностния срок, предвиден от закона и по-специално – Гражданския кодекс на Р Полша.

В зависимост от обхвата на Личните данни и целите на тяхното обработване, същите могат да се съхраняват за различен период от време.

Във всички случаи решаващо значение има по-дългият срок на съхранение на Личните данни.



14. Ще ви бъде ли изпращана търговска информация (напр. на адрес на електронна поща)?

Администраторът има техническата възможност да комуникира с Клиента от разстояние (например, по електронна поща).

Търговската информация, свързана с дейността на Администратора или лица, които работят с него (включително лица от Групата eobuwie.pl), могат да се изпращат само въз основа на съгласие, дадено от Клиента, само след приемане на регламента за услугата “Бюлетин”.



15. Файлове “Бисквитки”



а) Какво означава файл “бисквитка”?

Поради факта, че технологията “Бисквитки” (или функционалност, подобна на “Бисквитките”), използвана от Администратора, събира информация за всяко лице, което посещава Интернет магазина, както и Приложението, долупосочените точки от Политиката се прилагат спрямо тези лица, които използват Интернет магазина и Приложението, независимо от това дали остават Клиенти (правят поръчки, резервират продукти или имат Профил) ( наричани по-долу като "Гост').



б) Каква технология използваме?

Интернет магазина използва технология, която обработва и получава достъп до информациите от компютри или други устройства, свързани с мрежата (по-специално чрез използване на “Бисквитки” или подобни решения), за да се осигури максимален комфорт при използването на Интернет магазина, включително за статистически цели и за приспособяване на нуждите на Гостите към представеното рекламно съдържание на Администратора, неговите сътрудници и рекламодатели. По време на посещението на Интернет магазина, включително и на Приложението, данни за интернет активността на Гостите може да се събират автоматично.

Предвид обстоятелството, че Администраторът може да използва решения с функционалност, подобна на “Бисквитките”, спрямо тези технологии ще се прилагат съответно следващите клаузи на Политиката.



в) Какво точно са файловете “Бисквитки”?

Файлът с бисквитки представлява малка текстова информация, изпратена от сървъра и съхранявана на устройство на Госта (обикновено на хард диска на компютър или на мобилно устройство). Той съхранява информациите, от които Интернет магазинът може да се нуждае, за да се приспособи към начина, по който Гостът го използва и да събира статистическа информация относно Интернет магазина, включително и Приложението (напр. за това кои сайтове са посетени, какво съдържание е свалено), както и данни за наименованието на интернет доставчика или държавата на произход на Госта. Технологията, която съхранява и получава достъп до самоличността на Госта, позволява на Приложението да работи офлайн и да запазва предпочитанията на нерегистрирания Гост. Приложението съхранява настоящата самоличност на Госта, докато той влезе в Приложението, промени сайта в Приложението в Интернет магазин, работещ в друга държава или деинсталира (изтрие) Приложението от мобилното устройство. 



г) Събират ли личните Ви данни “Бисквитките”?

Когато Гостът използва Интернет магазина или Приложението, “Бисквитките” се използват, за да идентифицират неговия браузър или устройство – те могат да събират всички видове информация, които като правило не представляват лични данни (не позволяват установяване самоличността на Госта). Някои видове информация, в зависимост от тяхното съдържание и начин на използване, могат обаче да бъдат свързани с конкретно лице – придаване на определени поведения на Госта, напр. чрез свързването им с данните, предоставени по време на регистрацията на “Профил в Интернет магазина – поради което се разглеждат като лични данни.

Във връзка с информацията, събирана чрез “Бисквитките”, която може да се свърже с конкретно лице, се прилагат клаузите на Политиката, отнасяща до Личните данни и по-специално по отношение на правата на субектите на данни. Информация за данните, събирани с “Бисквитки” се предоставя и в съдържанието на информационната клауза, на видно и лесно достъпно място при първото посещение на Интернет магазина.



д) На какво правно основание използваме “Бисквитките”?

Получаването и съхраняването на информации чрез използване на “Бисквитките” е възможно въз основа на съгласието на Госта. По подразбиране браузърите или други софтуери, инсталирани на компютър или друго устройство, свързано с мрежата, позволяват да се използват“бисквитки” на такива устройства по подразбиране, като така събират информация относно Гостите. В настройките на браузъра, съгласието, дадено за използването на технологията “бисквитки”, може да се редактира или отменя по всяко време. Оттеглянето на съгласието не засяга законосъобразността на обработването, извършвано въз основа на съгласието дадено преди оттеглянето му (подробна информация за това как се оттегля съгласие се съдържа в следващите раздели на тази Политиката). Основание за обработване на така получените данни, е легитимния интерес на Администратора – т.е. необходимостта от предоставяне на съдържание с най-високо качество, предявено от Администратора, като адаптира продуктите и услугите си спрямо предпочитанията на Гостите и за маркетингови цели – включително за целите на директния маркетинг - на продукти и услуги на Администратора и неговите партньори, като в този случай партньорите не вземат участие в обработката на данните на Клиента. От друга страна, доколкото партньорите на Администратора могат да имат пряк достъп до тези информации - правното основание на такава обработка е доброволното съгласие на Клиента.



е) За какво използваме “Бисквитки”?

Използваните “Бисквитки” са преди всичко, за по-лесно използване на Интернет магазина и Приложението, например, като “запишат” информация веднъж, така че да не трябва да се предоставя всеки път, както и да адаптира тяхното съдържание, включително и рекламно, спрямо предпочитанията на Госта. “Бисквитките” се използват също така и за увеличаване на използваемостта и персонализирането на съдържанието на сайта на Интернет магазина и Приложението, включително представянето, създаването, признаването и изпълнението на реклами, предложения или промоции (отстъпки), предназначени специално за даден Гост в съответствие с нуждите му (важи само ако лицето е пълнолетно и е дало съгласието за това действие).

Посредством използването на технологията на “Бисквитките” в Интернет магазина, е възможно Администраторът да се запознае с предпочитанията на Госта, напр. чрез анализ на това колко често той посещава Интернет магазина, или дали и какви продукти той купува в стационарните магазини на eobuwie.pl S.A. Анализът на поведението в Интернет помага за по-доброто разбиране на навиците и очакванията на Гостите и адаптиране спрямо техните потребности и нужди. Благодарение на тази технология е възможно на Гостите да се представят реклами, съобразени с техните потребности и нужди (напр. реклама, произтичаща от последно разглеждани продукти само в категорията “обувки”) както и подготовка на по-добри промоции и изненади за пълнолетните Гости, дали съгласието си за това.

Чрез “Бисквитките”, Администраторът използва и технология, която позволява чрез рекламното съобщение да се достигне до Гостите, които преди са посещавали Интернет магазина или Приложението по време на тяхното използване в други сайтове.



ж) Можете ли да възразите срещу използването на информация от “Бисквитките”?

Гостът може да възрази срещу действията на Администратора, предприети с горепосочените цели. Ако Гостът се съгласи да му бъдат признавани, създавани, предоставяни и изпълнявани специално предназначени за него реклами, предложения или промоции (продажби), съобразени с неговите предпочитания, то може да бъде оттеглено по всяко време, но това няма да засегне законосъобразността на обработването им, извършено преди това въз основа на съгласието, дадено преди неговото оттегляне.



з) Какви видове “Бисквитки” използваме ние и вредни ли са те?

“Бисквитките”, използвани в Интернет магазина, не са вредни нито  за Госта нито за компютъра / крайното устройство, използвано от даден субект, поради което ние препоръчваме да се използват в използваните браузъри. Интернет магазинът използва два вида “Бисквитки”: сесийни, които се съхраняват на компютъра на Госта или мобилното устройство, докато не излезе от сайта или изключи софтуера (браузъра) и постоянни, които остават на устройството на Госта за определен период от време, посочен в параметрите на “Бисквитките” или докато същите бъдат изтрити самостоятелно от браузъра.



и) За какъв период от време се съхранява информацията, събрана от “Бисквитките”?

В зависимост от целите и правните основания за обработването на Лични данни, събирани от “Бисквитките”, те може да се съхраняват за определен срок, посочен в т. 13 от Политиката.

Личните данни, събрани от “Бисквитките” засягащи Госта, който не е Клиент, ще се съхраняват, докато не бъде подадено възражение. Администраторът може да изтрие Лични данни, ако в срок от 3 години същите не се използват за маркетингови цели, освен ако законът не задължава Администратора да обработва Личните данни за по-дълъг период от време.

Част от Личните данни може да се съхраняват и за по-дълъг срок, ако Посетителят има претенции срещу Администратора или за да предяви претенции срещу Администратора или осигури защита срещу претенции на трети лица, до изтичане на давностния срок, определен от закона и по-специално – Гражданския кодекс на Р Полша.

Във всички случаи решаващо значение има съхраняването на Лични данни за по-дълъг срок.



й) “Бисквитките” използвани в Интернет Магазина.





Вид “Бисквитки”

Име на бисквитката

Описание

Продължителност

Постоянна

cookies-modal

Създава се след като се запознаете със съобщението за използваните  „бисквитки“ в Интернет магазина. Необходимо е да се скрие (без повторно показване) за Гостите, които вече са се запознали със съдържанието на съобщението.

1 година

Постоянна

umbrella-4041424231302

Позволява да разберем дали банера позволяващ на записване за услугата бюлетин, трябва да се показва на сайта на Интернет магазина.

1 година

Сесийна

PHPSESSID

Съхранява идентификатора на сесията.

1 месец

Постоянна

device_view

Позволява различаването на използваните устройства.


1 месец

Постоянна

enp_wish_list_token

Съхранява продуктите в списъка на наблюдаваните продукти.

2 месеца

Постоянна

permission-cookies

Създава се след като се запознаете със съобщението за използваните  „бисквитки“ в Интернет магазина. Необходимо е да се скрие (без повторно показване) за Гостите, които вече са се запознали със съдържанието на съобщението.


Позволява да проверим броя на дадените съгласия за използването на бисквитки и профилиране.


1 година

Постоянна

permission-profiling

Създава се след като се запознаете със съобщението за използваните  „бисквитки“ в Интернет магазина. Необходимо е да се скрие (без повторно показване) за Гостите, които вече са се запознали със съдържанието на съобщението.


Позволява да проверим броя на дадените съгласия за използването на бисквитки и профилиране.


1 година


Таблицата се актуализира непрекъснато. Полагаме всички усилия, за да гарантираме, че таблицата включва всички „бисквитки“, които в момента се използват от нас.  Винаги ще бъдат „бисквитки“, използвани за същите цели, които са изброени  в таблицата. Ако желаете да знаете актуалния списък с „бисквитки“, които използваме, препоръчваме ви да проверявате редовно текущото съдържание на тази Политика.



к) “Бисквитки” на трети лица (third party cookies)

“Бисквитките”, използвани от Администратора, се използват преди всичко са оптимизиране на услугата на Госта, докато използва Интернет магазин или Приложението. Въпреки това, Администраторът си сътрудничи с други дружества в обхвата на тяхната маркетингова (рекламна) активност. За целите на това сътрудничество, браузърът или друг софтуер, инсталиран на устройство на Госта, също Обработва “Бисквитки” от дружества, които извършват такива маркетингови дейности. “Бисквитките”, изпратени от тези дружества, трябва да осигурят представяне на Госта само на онези реклами, които съответстват на техните индивидуални интереси и потребности. Според Администратора представянето на персонализирана реклама е по-атрактивно за Госта, отколкото рекламата, която остава несвързана с неговите потребности. Без тези файлове това би било невъзможно, тъй като дружествата, които си сътрудничат с Администратора, предоставят рекламно съдържание на Гостите.


Като част от маркетинговите дейности, Администраторът използва услугите на следните юридически лица, които използват “Бисквитки” в Интернет магазина:


1. Criteo

2. Tradedoubler

3. Awin

4. RTB Houes

5. DoubleClick

6. Facebook

7. Convertiser

8. HotJar

9. Synerise

10. Pingdom

11. Opineo

12. Trustedshop

13. Heureka

14. Google AdWords

15. Google Analytics

16. Zopim

17. Google TagManager

18. Google Dynamic Remarketing



Допълнителна информация за “Бисквитките” на упоменатите юридически лица, може да бъде намерена в техните политики за поверителност.



л) По какъв начин може да изтрием или блокираме “Бисквитките”?

Гостът може да промени начина, по който “Бисквитките” се използва от браузъра или Приложението, като включително блокира или изтрие онези, които идват от Интернет магазина (и други сайтове). За да постигне това, трябва да промените настройките на браузъра или Приложението. Начинът на изтриването им е различен в зависимост от използвания браузър. Информация за това как се изтриват “Бисквитки” трябва да се намира в полето “Помощ” на използвания браузър. Изтриването на “Бисквитките” не е същото като изтриването на Лични данни от Администратора на Лични данни, получени чрез “Бисквитките”.

Например, в браузъра Internet Explorer, “Бисквитките” могат да се променят от: Инструменти -> Интернет опции -> Защита на данни; в браузъра Mozilla Firefox: Инструменти -> Опции -> Защита на данни; а в Google Chrome: Настройки-> Покажи разширени настройки -> Защита на данни -> Настройки на съдържание -> “Бисквитки”.

Начините на достъп могат да са различни в зависимост от използваната версия на браузъра.


Подробна информация относно управлението на “Бисквитките” на мобилен телефон или друго мобилно устройство може да се намери в инструкцията на потребителя/ ръководството на потребителя на дадено телефонно или мобилно устройство.

Възможно е също така блокирането на  “Бисквитките” на трети лица с едновременното приемане на “Бисквитките”, използвани директно от Администратора (опцията “блокирай "Бисквитките” на сайтовете на външни лица”).



м) Какви ще бъдат последиците от премахването или блокирането на “Бисквитките”?

Ограничаване използването на “Бисквитките” на дадено устройство прави невъзможно или съществено възпрепятства правилното използване на Интернет магазина, като напр. може да бъде свързано с невъзможността да бъде поддържана сесията Ви.


16. Как можете да се свържете с нас?

По всяко време, всяко лице може да се свърже с Администратора, като изпрати съобщение по пощата или електронна поща до адреса на Администратора, посочен в началото на Политиката, или по телефона, посочен в началото на Политиката или чрез страницата ни във Facebook.

Администраторът обработва кореспонденцията за статистически цели, както и за най-добър и бърз отговор на появилите се запитвания, за разглеждането на рекламации и други решения, взети въз основа на уведомленията за административни намеси в посочения Профил. Адресите и данните, събирани по този начин, няма да се използват за комуникация с друга цел, различна от реализирането на уведомленията.

В случай на контакт с Администратора, за да се предприемат определени действия (напр. заявяване на рекламация чрез формуляр), Администраторът може отново да поиска от лицето да предостави данните, включително личните си данни, като име, фамилия, адрес на електронна поща и прочее, с цел потвърждаване на самоличността му и възможност за обратна връзка по дадена тема и изпълнение на поисканото действие. Предоставянето на тези данни не е задължително, но може да се окаже задължително за изпълнението на действията или получаването на информация, които са в интерес на даденото лице.



17. Как защитаваме Вашите данни?

Администраторът, след като има предвид техническите изисквания, разходите на въвеждането, обхвата, контекста и целите на обработването, както и риска от нарушаването на правата и свободите на лицата с различна вероятност от настъпване на сериозна заплахата, прилага подходящи технически и организационни мерки, за да гарантира защита на обработваните Лични данни, по специално защитава предоставянето им на неоторизирани лица, отнемането им от неоторизирани лица, обработването им в нарушение на приложимите закони и тяхната промяна, загуба, увреждане или унищожаване. Предоставянето на информация относно техническите и организационни мерки, които осигуряват защита за обработваните данни, може да засегне тяхната ефективност, което да застраши правилната защита на Личните данни.

Администраторът, например, осигурява следните технически мерки, за да предотврати неоторизиран достъп и промяна на Лични данни, изпратени по електронен път:


а. Защита на данните от неоторизиран достъп.

б. SSL сертификат на страниците на Интернет магазина, където се предоставят Личните данни.

в. Криптирането на данни, използвани за упълномощаване на лице, което използва функционалностите на Интернет магазина.

г. Достъп до Профила само след въвеждането на индивидуална регистрация и парола.



18. Връзки (линкове) към други сайтове

Интернет магазинът може да съдържа линкове към други сайтове. Администраторът ви моли да прочетете регламентите и политиките за поверителност, използвани в други сайтове. Тази Политика се прилага само по отношение на посочените дейности на Администратора.



19. Може ли тази Политика да се променя и как Вие ще разберете за това?

Администраторът може да променя Политиката в бъдеще, това може да се случи поради следните важни причини:


a. промени в обвързващите клаузи и по-специално касаещи защитата на Лични данни, закона за телекомуникациите, услугите, предоставяни по електронен път и регулиращи правата на потребителите, засягащи правата и задълженията на Администратора или правата и задълженията на сътрудниците;

б. разработването на функционалност или Електронни услуги, наложени от развитието на интернет технологиите, включително Приложението / въвеждането на нови технологични и технически решения, които засягат обхвата на Политиката.


Във всички случаи Администраторът публикува информация относно промените в Политиката като част от Интернет магазина и в Приложението. С всяка промяна, новата версия на Политиката ще се появява с нова дата.



20. Кои дружества са в капиталовата група на eobuwie.pl?

Капиталовата група на eobuwie.pl включва следните дружества:


- eobuwie.pl S.A. със седалище в Жельона Гора (Полша)

- eobuwie.pl Logistics sp. o.o. със седалище в Жельона Гора (Полша)

- eschuhe.de GmbH със седалище във Франкфурт (Одер) (Германия)



21. От кога се прилага тази версия на Политиката?

Тази версия на Политиката важи от 19.07.2019 г.

Спечели 18 лв. за покупки.
Регистрирайте се, за да получавате информации за нови продукти и промоции.