Бърза доставка и 100 дни за връщане

Предлагаме доставка с куриерска фирми Спиди или Еконт. Може да бъде извършена до офис на куриер или до посочен адрес. Приблизителното време за доставка на поръчката е посочено при всеки продукт. бикновено пътуването на пратките до България отнема от 2 до 4 работни дни.

Доставка до офис на куриер: от 0 лв. за поръчки на стойност над 89 лв. и предварително онлайн плащане с карта


Доставка до личен адрес: от 0 лв. за поръчки на стойност над 89 лв. и предварително онлайн плащане с карта

Безплатно връщане: Можете да върнете безплатно неупотребявани продукти в рамките на 100 дни с куриерска фирма Спиди. Връщането с всички останали куриерски фирми е за Ваша сметка.

Дамски Мъжки
Търси марка, продукт, стил
Сортирай
Цена
Марка
Цвят
Изработка
Форма на рамки
Вид на продукта
Продукти: 114

Слънчеви очила – най-добрата защита за очите ви

Изборът на отлични мъжки слънчеви очила е важен не просто защото очилата са аксесоар към облеклото. Не, тук говорим и за защита на очите. Слънчевите лъчи включват и ултравиолетова светлина (радиация). Твърде интензивната УВ светлина, наблюдавана директно, може да доведе до дискомфорт, а дори и до увреждания. Да, земната атмосфера филтрира част от тази УВ светлина. Факт е обаче, че (особено през летните месеци) част от нея все пак преминава през атмосферата и достига до земната повърхност. Затова през летните дни е важно да заложим на качествени мъжки слънчеви очила. Тук идва следващият елемент. Не всички мъжки очила са с една и съща степен на защита. Затова е важно при търсенето да обръщаме внимание на степента на защита. Най-добрите мъжки слънчеви очила са тези, които филтрират възможно най-голяма степен от УВ радиацията, която достига до земната повърхност. Това се отбелязва на дадения модел слънчеви очила и можете да се водите спрямо него.

Модерни слънчеви очила - широка гама на разположение на modivo.bg

Когато си търсите следващите слънчеви очила, задължително проверявайте каква степен за защита от УВ лъчите осигуряват. Това ще ви предостави не само чудесен аксесоар, но и предпазване на очите ви през дните с твърде интензивна светлина като летните. Разбира се, слънчеви очила можете да ползвате и през зимата, когато има сняг и той отразява светлината, което може да доведе до заслепяване и дискомфорт. При подбора на модерни слънчеви очила ще забележите, че има няколко цвята на стъклата и степени на затъмнение. Например, зеленото и сивото могат да се носят навсякъде и не изкривяват цвета. От друга страна, мъжки слънчеви очила със златисто жълто ще блокират синия цвят, така че са препоръчителни за облачните дни. Ако светлината е много ярка, то можем да заложим на поляризирани очила. Те са отлична възможност да защитим очите си при почивка в ски курорт или посещение на топли страни. Така ще бъдете модерни навсякъде, дори и в планината.

Мъжки очила - удобство при носене

Има също и очила с огледални стъкла. Те са направени така, че да отразяват светлината. Подходящи са, ако ще правите преход в планината или ще се ангажирате в дейност на висока надморска височина. Друг вариант мъжки слънчеви очила са фотохромните. Те променят цвета си спрямо степента на интензивност на светлината. Можете да ги носите навсякъде и са прекрасен избор. Слънчевите очила могат да бъдат комбинирани с очила за късогледство за мъже. В такъв случай най-добри са фотохромните стъкла с диоптър, тъй като те променят оцветяването си спрямо интензитета на светлината и така осигуряват качествена защита.

Мъжки очила – често задавани въпроси

Кои мъжки слънчеви очила да изберем?

Когато си търсите модерни слънчеви очила за мъже, заложете не толкова на самата марка, колкото на това дали тя осигурява качествена висока защита за очите ви. Дизайнът също е важен, за да изглеждате добре, но защитата е на първо място. Изберете форма на очилата, която ще съответства на формата на лицето ви. Заложете на цвят на стъклата, с който ще се чувствате добре през целия ден и това няма да ви предоставя дискомфорт, докато ги носите.

Как да подберем очилата според формата на лицето?

Заложете на рамки, които са пропорционални на дължината и ширината на лицето ви. Рамките с кръгла и овална форма ще омекотят острите ъгли на лицето с квадратна форма и ще добавят баланс. Подходящи са и за лица с форма на диамант. Не акцентирайте върху ъглите на лицето: най-добрият начин да не акцентирате върху едно квадратно лице е като отвлечете вниманието от формата с цветни рамки.