Мъжки Палта

Сортирай
Размер
Цвят
Цена
Марка
Дължина
Десен
Материя
Продукти: 137
Покажи идентификатора (ID) на версията

Мъжки палта – елегантност и стил

С палто мъжът изглежда елегантен и представителен. Тази дреха е подходяща за носене за всяка възраст и лесно се вписва в различни стилове на обличане – от класически до ежедневен. Подбрана грамотно, тя позволява да я съчетавате с повече елементи от гардероба си – официални костюми, дънки с пуловер и др.

Съвременният пазар на мъжки палта е толкова голям и разнообразен, че за всеки вкус ще се намери подходящ модел. Докато разглеждате богатия асортимент, съобразете се с вашия тип фигура. Стилистите открояват 3 основни типа мъжка фигура – триъгълен, правоъгълен и пълен. В първия случай мъжът има широки рамене и тесни бедра – на него му отиват всички модели мъжки зимни палта. Ако имате фигура тип правоъгълник – таз, гръден кош и рамене с еднакъв обем, препоръчваме да изберете модел с колан или с права кройка. По този начин ще увеличите визуално размера на раменете си. Мъжете с пълна фигура ще изглеждат най-добре в палто с права кройка или стил овърсайз.

Мъжкото палто – перфектният избор за всеки

Важен фактор при избора на зимно палто е материята, от която е изработено. Традиционно се използват кашмир, вълна, кожа и др. Възможни са и комбинации от различни материи – микс от естествени и синтетични. Смята се, че те са по-издръжливи на носене и са по-практични.

Колкото до цвета, за разлика от тенденциите при женските палта, при мъжките класически варианти са черното, сивото, кафявото и цвят каки. Мъжко зимно палто в ярък цвят също може да се носи, но не и ежедневно. То е типичен избор за мъжете, които се стремят да се откроят в тълпата.

Мъжки зимни палта – на какъв модел да се спрете?

За да изберете точно онова мъжко зимно палто, което най-пълно отговаря на стила ви на живот, ви предлагаме да обърнете внимание на няколко класически модела: Честърфийлд, Тренч, класическо палто, Олстер и Поло. Те са актуални и в наши дни.

Честърфийлд е модел, създаден през 19 в. Той е с дължина до коленете и е отличен избор за делови мъже. В идеалния случай е с кадифена яка. Палтата тип Тренч са от времето на Първата световна война. Съвременните модели се изработват от вълна, памук и кожа и в традиционен цвят каки. Ще ги срещнете още в черно и синьо, дори с принтове или карирани.

Класическите мъжки палта за зимата са с и без джобове и са основен елемент от гардероба на елегантния мъж. Ако търсите модел в ирландски стил, изберете Улстер. По правило то е от туид. За разлика от него палтата тип Поло са от по-различна материя и в златист цвят.

Често задавани въпроси за мъжките палта 

Кое палто стои добре на мъж с нисък ръст?

Дължината на мъжките палта за зимата трябва да се избира според ръста на мъжа. Класическият модел покрива пуловера или сакото. Останалите модели може да стигат до колената. Късото палто – максимум до средата на бедрото и по-нагоре, е подходящо за мъже с нисък риск и е предпочитано в офис среда.

Как да изберем мъжко палто?

Когато мерите мъжко палто, обърнете внимание как стои то върху риза, пуловер или костюм. Трябва да разполагате с модел, който може да носите удобно, дори ако сте облекли дебело горнище. В противен случай рискувате да ви стяга в раменете и да намачкате дрехите си.

Кои мъжки палта са подходящи за есента?

Перфектното есенно мъжко палто ще ви защити от капризите на времето през преходния сезон. То може да бъде по-дълго, ако в региона, в който живеете, е характерно да вали често. В такъв случай обмислете дали да не купите палто с качулка. Класически цвят за есента са тъмните тонове, а за пролетта – ярките.